01 de novembre 2009

Anàlisi d'un anunci.

1. Explicar-ne la història que ens transmet:

Una mare i els seus dos fills estan en el supermercat, ella està refredada i es posa unes gotes al nas per no posar-se més malalta. Després el seu fill gran agafa unes galetes i patates i, al veure que la mare no està d'acord en comprar-les, es posa a cridar. La mare, intentant que el seu fill pari, es posa a cridar i es tira al terra. Finalment, al veure que la seva mare està fent un escàndol i que totes les persones del supermercat els miren, el nen decideix tranquil·litzar-se i marxar amb la seva família.

2. Anàlisi dels aspectes formals:

El lloc on succeeix l'escena és en un supermercat,concretamnet en un pasadís, on podem trobar diferents productes i colors. En l'anunci trobem música de fons representant la música ambiental que normalment es troba en els supermercats.

3. Anàlisi dels personatges:

Trobem el personatge de la mare: ella és qui va a fer la compra i al mateix temps s'encarrega dels seus fills. Se li dóna un paper en el qual deixa veure que està molt enfeinada i a mès està refredada, per tant no es troba gaire bé, i és per aquest motius que vol tallar els problemes (amb el fill) abans de que es facin més greus.

El fill gran, al veure que la mare no li vol comprar les galetes comença a cridar la seva atenció en mig del supermercat, però al trobar-se que la seva mare l'imita, fent que tot el supermercat se n'adoni dela situació, el nen recapacita.

També podem veure que hi ha una nena més petita sentada en el carret de la compra, i es mira rient la seva mare sense entendre el que està passant.

4. Anàlisi del discurs verbal:

L'anunci no utilitza d'un diàleg entre els personatges, però al principi s'explica el producte que s'està anunciant. I al final, després de veure la història, s'acaba amb l'eslògan "La mejor defensa es un buen ataque".

5. Valoració personal de l'anunci:

És un anunci que crec que el receptor capta d'una manera clara la idea que es vol transmetre. També crec que és un anunci molt original ja que explica una situació, com és la rebequeria del nen, que molts cops succeeix en moltes famílies, i la resposta de la mare sorprén perquè no és la que s'utilitza normalment en aquests casos.



1 comentari:

  1. Norma. T'adones que no has dit què s'anuncia? No sé si els publicistes que han fet aquest anunci s'adonarien que han fallat...

    ResponElimina