30 d’octubre 2009
4. DIARI DE SEMINARI
5. COED
DESCRIPCIÓ:
Avui, només començar la classe, hem entregat el treball - resum del llibre "Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.
Posteriorment s'ha fet una comparació entre els significats de rondalla i conte ja que en la sessió anterior no va quedar del tot clar.
Després hem realitzat els grups de treball per les exposicions de "Territori" i els debats, i així poder sortejar l'ordre d'exposició i aclarar possibles dubtes.
Finalment, hem treballat un text titulat "Coses meves" d'Albert Om, un article d'opinió on l'autor explicava amb un to d'ironia com una simple anècdota acabava convertint-se en una llegenda.
APROFUNDIMENT:
Rondalla i Llegenda: Les llegendes i les rondalles són històries fantàstiques que surten de la tradició oral, és a dir, no tenen autor conegut. Des del principi dels temps les persones s'han inventat històries per explicar-se el món. Tant les llegendes com les rondalles poden tenir elements reals.
La diferència principal entre ambdues és que les rondalles estan especialment destinades a l'entreteniment dels infants, en canvi, la llegenda és una història per a un públic més ampli.
Conte: Són breus i obliguen a l’ autor a centrar-se tan sols en els fets i prescindir dels detalls. En el desenllaç sempre s’intenta sorprendre el lector o fer-lo caure en una reflexió.
REFLEXIÓ:
La lectura del llibre "Com parlar bé en públic em va semblar molt interessant, ja que és una eina que t'ajuda a realitzar les expossicions en públic i trobo que em serà de gran utilitat en el futur. Per altra banda vaig trobar que era mot fàcil de llegit degut al seu vocabulari i al format del llibre.
26 d’octubre 2009
23 d’octubre 2009
4.COED
La segona part fa referència a un dels treballs a realitzar: el debat. Per introduir-nos en aquest àmbit i explicar-nos el funcionament se'ns ha proporcionat el visionat d'un debat entre universitats.
APROFUNDIMENT:
1. L'exposició inicial: cada equip exposarà la seva postura establint les línies generals de la seva argumentació.
2. Les refutacions: és el moment de dur a terme l'intercanvi de postures, posant en manifest les contradiccions de les afirmacions de l'equip contrari.
A continuació proporciono un vídeo on es pot veure un exemple de debat.
REFLEXIÓ:
3. DIARI SEMINARI
Aquesta setmana em entregat el treball del llibre Va de mestres, de Jaume Cela i Juli Palou. Personalment, trobo que ha estat molt interessant la lectura d'aquest llibre, encara que jo el llegia per segona vegada m'ha permès aprofundir en diferents aspectes i crear una opinió pròpia sobre temes relacionats amb l'educació.
També em parlat sobre l'actualitat educativa d'aquesta setmana, originant-se un debat sobre si creiem que l'escola fa activitats perquè els nens i nens agafin l'hàbit de la lectura. Tot i que des del meu punt personal tinc una experiència negativa amb la lectura escolar, hi havia companys que la seva experiència era positiva i els ha animat a llegir d'una forma regular en l'actualitat. per altra banda, estàvem d'acord en que la feina de la lectura no recau només sobre l'escola, sinó que aquesta ha de presentar la lectura als infants i oferir recursos, però desprès la família ha de recolzar aquesta feina amb l'infant.
Per finalitzar, s'ha proposat començar les sessions de seminaris amb un acudit, cosa que a mi se'm dóna bastant malament. A veure que passa el pròxim dia!
21 d’octubre 2009
El meu mestre
19 d’octubre 2009
16 d’octubre 2009
3. COED
Un cop acabat el tema dels apunts, hem continuat amb el temari que vam deixar a mitges en l'última sessió: l'expressió escrita i oral. Però en aquest cas hem aprofundit l'expressió escrita, encara que molts punts eren semblats als que ja havíem tractat en l'expressió oral.
APROFUNDIMENT:
Com vaig fer en l'entrada anterior sobre l'expressió oral, també he cercat algunes eines per millorar l'expressió escrita o resoldre dubtes.
L'Enciclopèdia.
Diccionari, sinònims i traduccions.
Tècniques d'expressió escrita.
REFLEXIÓ:
Cada cop tinc més clar la importància de saber expressar-se correctament, i crec que parlar i escriure són dos accions que van lligades, i que per tant les dues són de gran importància per igual. No només ens podem centrar en una, com per exemple escriure, podem realitzar bons escrits, bons arguments sense faltes i amb les pauses adequades, però si desprès no ho saps exposar oralment en públic la feina realitzada no ha servit per res.
13 d’octubre 2009
2. COED
El dilluns vam realitzar una prova per saber quin és el nostre nivell de català, i així ser conscients de si cal reforçar-lo o no.
Al finalitzar la classe, la Lluïsa s'ha emportat les notes que havíem anotat de la seva explicació, ja que és molt important la manera de prendre apunts per poder realitzar posteriorment un bon estudi.
APROFUNDIMENT:
Degut a la meva preocupació sobre l'expressió, que posteriorment citaré en l'apartat de reflexió, he fet la recerca d'algunes eines que permeten reforçar l'expressió oral i escrita.
Tècniques d'expressió oral.
REFLEXIÓ:
En les sessions d'aquesta setmana he reflexionat sobre la importància que té saber expressar-te bé, tant de manera oral com escrita. Nosaltres com a futurs mestres haurem de guiar i serem models per als infants, i quin exemple donem si fem faltes d'ortografia o no sabem expressar-nos en públic? Com podem exigir als alumnes una bona expressió si nosaltres no som capaços de fer-ho?
11 d’octubre 2009
2. DIARI DE SEMINARI
Aquesta setmana hem dedicat les sessions de seminari per realitzar les entrevistes personalitzades.
Per altra banda, varem dedicar una estona de 30 minuts per tractar notícies i articles relacionats amb l’educació que havien sorgit durant tota la setmana. El tema que es va desenvolupar més va ser "Com veuen els adults als joves d’avui", aportant que la visió que es té actualment dels joves no és positiva, i que el més probable és que la majoria d’adults han viscut moltes experiències que avui viuen aquest joves, i que a partir d’aquesta experiència i dels errors comesos moltes famílies aconsellen als seus fills sense deixar que aquests experimentin, s’equivoquin i tinguin l’oportunitat de rectificar escollint el que creuen que és més convenient per a ells.
07 d’octubre 2009
Arriba Carnestoltes!
I era així, quedava una setmana per celebrar Carnestoltes! Davant d'aquesta informació la Noma es va posar molt contenta, li encantava disfressar-se i sempre esperava amb impaciència el dia de sortir a fer la rua al carrer. Però, aquest any, de què es disfressarien? De papallona, de pastanaga,... doncs no, la mestra va decidir que aquest any serien uns llapis de colors!
La Norma va estar tota la setmana enfeinada fent el su vestit i també realitzava totes les activitats que proposava el rei Carnestoltes, un dia arribava a classe amb la cara pintada, un altre portava mitjons diferents,... sempre feia tot el que manaven i sense cap tipus de vergonya, tot al contrari, ho feia amb un gran somriure, era una nena feliç. I per fi va arribar aquell dia que tant esperava, era el dia en que havien de lluir els vestits, va sortir al carrer amb els companys i al baixar va veure que allà estaven els seus pares amb càmeres de fotografia i vídeo. Per a ells, ella era la protagonista. Va arribar a una plaça plena de nens i nenes, la Norma estava neguitosa, esperava alguna cosa, però aquesta espera va acabar: va aparèixer el rei Carnestoltes!
06 d’octubre 2009
1. DIARI DE SEMINARI
05 d’octubre 2009
1.COED
DESCRIPCIÓ:
En aquesta sessió de petit grup hem treballat el text descriptiu a partir de diferents texts com Un home de paraula d'Imma Monsó, Relacions particulars i A peu per Aragó de Josep M. Espinàs, Els pobles, les ciutats, els homes d'Artur Martorell i El país del vi de Narcís Comadira.
APROFUNDIMENT:
La utilització d'adjectius pot ser útil per realitzar una bona descripció, com també descriure una persona a partir d'un mot, explicar quines són les primeres sensacions que té i com pensa posteriorment, l'ús de metàfores,...
REFLEXIÓ:
Caperu!
- Àvia, àvia, quins ulls més grossos que tens!
- Són per a veure't millor.
- Àvia, àvia, quines orelles més grosses que tens!
- Són per sentir-te millor.
- Àvia, àvia, quines dents més grosses que tens!
- Són per a ... menjar-te millor!
04 d’octubre 2009
Retocant la fotografia.
Descripció: Utilitzant el programa Photoshop he aplicat el filtre "escala de grisos", posteriorment he aplicat el filtre "negatiu". I per finalitzar, he canviat el color de la imatge.