05 d’octubre 2009

1.COED


DESCRIPCIÓ:

En aquesta sessió de petit grup hem treballat el text descriptiu a partir de diferents texts com Un home de paraula d'Imma Monsó, Relacions particulars i A peu per Aragó de Josep M. Espinàs, Els pobles, les ciutats, els homes d'Artur Martorell i El país del vi de Narcís Comadira.

Per grups hem anat treballant els texts i després hem posat en comú les idees principals i les orientacions que ens poden ajudar a realitzar una descripció.

APROFUNDIMENT:

La descripció és la representació d'alguna cosa en paraules, presentant al lector un objecte, un paisatge, una persona... i de vegades, es vol transmetre una experiència, una emoció, un sentiment de qui descriu. La descripció permet mostrar amb tot detall personatges i llocs.

La utilització d'adjectius pot ser útil per realitzar una bona descripció, com també descriure una persona a partir d'un mot, explicar quines són les primeres sensacions que té i com pensa posteriorment, l'ús de metàfores,...

REFLEXIÓ:

Treballar la descripció a partir dels apunts i dels texts m'ha proporcionat molts recursos per poder realitzar una bona feina, com per exemple en l'activitat "Qui ets tu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada