30 d’octubre 2009

5. COED

DESCRIPCIÓ:

Avui, només començar la classe, hem entregat el treball - resum del llibre "Com parlar bé en públic" de Joana Rubio i Francesc Puigpelat.

Posteriorment s'ha fet una comparació entre els significats de rondalla i conte ja que en la sessió anterior no va quedar del tot clar.

Després hem realitzat els grups de treball per les exposicions de "Territori" i els debats, i així poder sortejar l'ordre d'exposició i aclarar possibles dubtes.

Finalment, hem treballat un text titulat "Coses meves" d'Albert Om, un article d'opinió on l'autor explicava amb un to d'ironia com una simple anècdota acabava convertint-se en una llegenda.

APROFUNDIMENT:

Rondalla i Llegenda: Les llegendes i les rondalles són històries fantàstiques que surten de la tradició oral, és a dir, no tenen autor conegut. Des del principi dels temps les persones s'han inventat històries per explicar-se el món. Tant les llegendes com les rondalles poden tenir elements reals.
La diferència principal entre ambdues és que les rondalles estan especialment destinades a l'entreteniment dels infants, en canvi, la llegenda és una història per a un públic més ampli.

Conte: Són breus i obliguen a l’ autor a centrar-se tan sols en els fets i prescindir dels detalls. En el desenllaç sempre s’intenta sorprendre el lector o fer-lo caure en una reflexió.

REFLEXIÓ:

La lectura del llibre "Com parlar bé en públic em va semblar molt interessant, ja que és una eina que t'ajuda a realitzar les expossicions en públic i trobo que em serà de gran utilitat en el futur. Per altra banda vaig trobar que era mot fàcil de llegit degut al seu vocabulari i al format del llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada